krzynol, fotki wrzucę na dniach, jeszcze parę spraw w bagażniku muszę ogarnąć Mój autoscan postaram się Tobie jutro wysłać, dziś zalatany trochę byłem...
pytam się bo nie znalazłem żadnego tematu na to zagadnienie mianowicie chodzi o to czy ktoś próbował usunąć emblemat Octavia i pod spodem tdi ? a jeśli tak to jak to zrobiliście
Ja stare emblematy usuwałem przy pomocy cienkiej żyłki na ryby, metoda sprawdzona w 100%, przecinasz w miejscu emblematu a klejem a potem benzyna estrakcyjna kilka minut i niema śladu kleju. Bezpieczniejsze to niż odrywanie na żywca :wink:
Zależy jeszcze ile ma ten emblemat. U mozgiego napisy się wżarły w lakier od 1998 roku i nawet jak zdjął to ma nadal napis Octavia na kapie (lekkie kontury).
Ja dzisiaj u siebie usuwałem napis Octavia. Lekko się trzymał bardzo a klej (piankę) starłem palcem. Do usunięcia literek użyłem nici dentystycznej nie miałem żyłki pod ręką. Resztę umyć benzyną ekstrakcyjną, czy płynem i jest ok.
Pamiętam, że usuwałem też kiedyś napis 318i z Bmw E30 z 1991 roku, to po prawie 20 latach musiałem użyć trochę pasty polerskiej, ale też ładnie wyszło.
Ogólnie jakoś bardziej mi się podobają "gładkie" klapy.
Jakby ktoś potrzebował literki luzem mogę swój napis OCTAVIA z Toura odsprzedać za kilka złotych.
swój zdejmowałem po ciemku i jak napisałem we wcześniejszym poście, że jest bez śladu muszę sprostować. auto rok z hakiem, ale wystarczyło by był cień od liter. trzeba chyba lekko spolerować.
pytam się bo nie znalazłem żadnego tematu na to zagadnienie mianowicie chodzi o to czy ktoś próbował usunąć emblemat Octavia i pod spodem tdi ? a jeśli tak to jak to zrobiliście
postaw u mnie pod blokiem. raz dwa i pozbędziesz się problemu.
postaw u mnie pod blokiem. raz dwa i pozbędziesz się problemu.
On chciał usunąć emblemat, nie całe auto
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz